diumenge, 15 de novembre del 2015

POTENCIAR L'EMPRENEDORIA FEMENINA

21:17Aquest dijous 12 de novembre va tenir lloc el tradicional sopar-debat de Dones per Sant Quirze, sobre temes d’interès per a les dones. El restaurant Al Teu Gust de Sant Quirze, es va omplir amb 40 dones, que van gaudir i participar del sopar i de la ponència.

 
En aquest cas, la ponència va versar sobre l’emprenedoria en femení i va ser a càrrec d’Eva Fontanet, directora i empresària de Sanitas a Sabadell, i vice-presidenta de l’Associació de Dones Empresàries i Directives del Vallès (ADE Vallès).

 
En la presentació de l’acte, la presidenta de Dones per Sant Quirze, Sílvia Peralta, va fer un recordatori per totes les dones que ja no hi són entre nosaltres, les dones assassinades, víctimes de la violència masclista que està sent tan cruenta aquest any. I va convidar a totes les assistents a participar de la Matinal d’Activitats que Dones per Sant Quirze ha organitzat pel diumenge 29 de novembre al Parc de les Morisques, en commemoració del dia internacional contra la violència masclista.

 
En la ponència, Eva Fontanet, va expressar la necessitat que totes les dones ens empoderem i  donem realment valor a tot allò que fem i representem, ja que també en l’àmbit empresarial patim les desigualtats i discriminacions pròpies d’una societat androcèntrica i masclista. Va explicar amb imatges gràfiques, les 6 condicions fonamentals per poder emprendre, i que són aplicables a tots els àmbits de la vida:


-          I d’idea

-          C de col·laboració

-          A d’assessorament

-          R de receptivitat

-          P de positivitat

-          E d’esforç

 

Aquests 6 conceptes resumeixen un dels principis bàsics “i carpe”, en referència a viure la vida plenament i a aprofitar el moment “carpe diem”.

 

Del sopar-debat va sorgir alguna idea interessant per iniciar projectes emprenedors.