dissabte, 6 de febrer del 2010

Dones en Xarxa a Sant Quirze

22:51


Dimecres 27 de gener DONES EN XARXA va presentar el seu projecte a Sant Quirze en un acte organitzat en col·laboració amb DONES PER SANT QUIRZE. La coordinadora de DEX, María Freiría va explicar els objectius i nous projectes per aquest any, com la segona edició del Vídeo-festival per a dones, FEMITIC, en el qual DONES PER SANT QUIRZE va participar l’any passat amb el seu vídeo TOTES PODEM, o el nou consultori sexològic “La Carlota et parla de sexe”, coordinat per una experta sexòloga, el qual permetrà resoldre dubtes i fer consultes a través de la web de DEX amb total confidencialitat.Dones en Xarxa és una xarxa de dones que neix l’any 2004, la seva presidenta és la Gemma Lienas, periodista i escriptora. Aquest projecte neix amb la idea de posar de relleu reflexions, iniciatives i opinions de dones de Catalunya. En aquest pocs anys s’ha convertit en el lloc de referència de les dones catalanes a internet i ha obert una oportunitat d’aglutinar a tots els moviments socials de dones en un sol espai de referència.Des de DONES PER SANT QUIRZE entenem que un dels ámbits en que la desigualtat entre homes i dones és més palesa és en l’ús i la presència de les dones en les tecnologies de la informació i la comunicació, com és el cas d’internet. Això provoca el que s’anomena una “fractura digital” que no només és intergeneracional, és a dir, que afecta en funció de les edats sinó que ve agreujada en funció de si s’és home o dona.
La fractura digital de gènere, és a dir, la diferència en l’accés a Internet entre homes i dones és de 10 punts més pels homes. Això, a més, provoca una desigualtat social en casos tan clars com, per exemple, l’accés de les dones al món laboral.
DONES PER SANT QUIRZE treballa per la construcció d’una Societat moderna, plural i democràtica que compti amb la participació paritària de dones i d’homes en tots els àmbits i internet és un d’ells.
Per reduir aquesta desigualtat, des de Dones per Sant Quirze volem fomentar totes les iniciatives que com Dones en xarxa són absolutament fonamentals perquè les dones participem activament i se senti la nostra veu i les nostres opinions en aquesta xarxa global com és internet.
Podeu veure la notícia a:
http://www.donesenxarxa.cat/Dones-en-xarxa-presenta-el-seu