dimarts, 21 de juliol del 2009

Crònica de la visita al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

10:36

Un grup de veïnes de Sant Quirze format per 18 dones del col·lectiu DONES PER SANT QUIRZE van visitar el dimecres 15 de juliol l'Espai Francesca Bonnemaison, centre de referència per a dones de la Diputació de Barcelona.
Des d'aquí volem agrair a l'Eugènia Mestres la bona acollida i el temps de dedicació. A la visita van poder conèixer tant les accions positives que es realitzen per les dones com la història emblemàtica d'aquest espai que porta de referència a una de les primeres dones, que tot i ser d'un extracte social privilegiat a principis del segle XX , el va utilitzar en benefici de totes sense distinció de classe.

En aquest sentit la Francesca Bonnemaison va ser una de les pioneres a nivell europeu a crear un centre de formació i bibliografia exclusiu per les dones de la època i tot i les vicissituds dels anys obscurs posteriors, el seu esperit continua vigent avui en dia gràcies a la bona tasca de la Diputació de Barcelona i de les professionals que treballen per aconseguir una societat plenament igualitària. Desprès de la visita, van poder celebrar un sopar-tertúlia i acomiadar així el curs d'estiu de DONES PER SANT QUIRZE.
Volem agrair a tots i totes la bona acollida que hem tingut i convidar-vos a seguir treballant en pro de la igualtat d’oportunitats entre dona i home. Després de la Festa Major tornarem a reprendre les nostres activitats.
Bones vacances i fins la tornada.