dissabte, 20 de novembre del 2010

Xerrada prou ablacions.

14:13



Aquest dijous DONES PER SANT QUIRZE ha realitzat el seu acte dins del marc del mes contra la violència masclista. En aquesta xerrada en contra de l’ablació hem pogut comptar amb la col·laboració de l’ONG local ACCIÓ SOLIDÀRIA DEL VALLÉS, i en concret amb el seu responsable d’imatge i premsa, l’Enric Alloza.

Volem agrair especialmente la presència de la Regidora d’Igualtat, la Sra. Lluïsa Cobo i el Regidor de Cooperació, el Sr. José Luís Sagredo que ens vàrem acompanyar en aquesta jornada.

La xerrada sobre l’ablació va omplir la sala d’actes de la Masia Can Feliu, per debatre aquesta problemàtica tan complexa, com és aquest ritual arcaic que encara i malauradament pateixen les dones i nenes senegaleses. Així mateix, es va comentar la lluita i els esforços, que a nivell sanitari i policial, es desenvolupen a Catalunya per la prevenció de l’ablació.

L’Enric ens ha explicat la complexitat i l’arrel cultural que configura aquesta pràctica ritual, que no és altra que negar la sexualitat a les dones des de que són petites per poder-se integrar en una comunitat que està per sobre dels drets i llibertats de les persones. Malgrat les dificultats, des d’ASV es plantegen iniciatives educacionals i de col·laboració amb altres ONG’s del territori per intentar sensibilitzar i informar a la població, i sobretot a les dones, sobre els perills que a nivell físic i emocional, comporta mantenir aquesta agresió.

Des de DONES PER SANT QUIRZE volem agrair els esforços i la iniciativa d’ACCIÓ SOLIDÀRIA DEL VALLÉS en aquesta lluita contra l’ablació i animar-los a seguir treballant en aquesta línea.

L’educació i la informació són la base per eradicar pràctiques violentes. Així “Quan més informades estem, més lliures serem per prendre les nostres pròpies decisions”

Per estar més informades sobre aquest tema:

http://www.prouablacions.cat